Loose Lips mission (first thieves guild mission)

#1Sash24601Posted 11/16/2011 12:12:00 PM
I can't figure out how to get these damn thieves to lure te guards away. I assume its something simple I am not doing, but every time I provoke the guards the thieves just fight and kill them and the mission ends. Any ideas?
#2stokes12Posted 11/16/2011 12:20:19 PM
Sash24601 posted...
I can't figure out how to get these damn thieves to lure te guards away. I assume its something simple I am not doing, but every time I provoke the guards the thieves just fight and kill them and the mission ends. Any ideas?

I imagine, having not done it myself, that you're supposed to do the same as the previous games, lock-on to one of the guards you need to lure away and then use whichever button (I'm assuming circle) sends them to distract the guards, provoking the guards is exactly what you shouldn't be doing
#3Sash24601(Topic Creator)Posted 11/16/2011 12:25:15 PM
ya, that's why i'm confused about it, because I assumed it worked that way too, but the game actualy tool tips you and says "use the O button and they will lure guards away" but thats not what happens, al it does is toggle the thieves between "stay" and "follow" commands
#4Stretched_LobesPosted 11/16/2011 12:33:23 PM(edited)
There is a set of thieves* on the slightly heightened outcropping that you need to use on the guards. Then, look on the roof above your target and there's another set of thieves that you need to use on your target.
---
http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/AskMyselfWhy.png
#5Krisb1Posted 11/16/2011 12:31:12 PM
I had this problem aswell - you need to lock onto your target with the L1 button then the O command should say lure :)
---
PSN Arcadian1 ( Add me if want )
#6stokes12Posted 11/16/2011 12:48:26 PM
Krisb1 posted...
I had this problem aswell - you need to lock onto your target with the L1 button then the O command should say lure :)

This, as I said you need to lock on first, then it'll work
#7Sash24601(Topic Creator)Posted 11/16/2011 12:48:41 PM
I see what I was doing wrong, I was holding L1 instead of just tapping it and it wasnt locking on the way it was supposed to