Opening movie only showing the bottom half of the screen?

  • Topic Archived
  1. Boards
  2. Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn
  3. Opening movie only showing the bottom half of the screen?

User Info: Earthbound_X

Earthbound_X
3 years ago#1
So I just started the beta, loaded the game up, mess with some options, then press start.

The opening move plays, but the top half of the screen is black, the bottom half showing part of a floating crystal

Is this happening to anyone else? How can I fix this?
@zzzzzzz[]XX::::::::: KINGS-FIELD.COM ::::::::::>
http://backloggery.com/Earthbound_X

User Info: Alzied

Alzied
3 years ago#2
Make sure V sync is turned on. If you don't know how google it. I would tell you but I am at work, sorries ;/
PSN ID: OmniPenance

User Info: Earthbound_X

Earthbound_X
3 years ago#3
Alright thanks, I'll give that a try after it's installed again, figured I'd try to reinstall it.
@zzzzzzz[]XX::::::::: KINGS-FIELD.COM ::::::::::>
http://backloggery.com/Earthbound_X

User Info: samuraidylan

samuraidylan
3 years ago#4
I don't see an option in the settings to turn on Vsync and I get the intro video issue too. I dont' see an option for it in my card settings either. I'm using a Radion 5850 if that means anything. I'd upgrade but... I can't really afford an overhaul at the moment.

User Info: Earthbound_X

Earthbound_X
3 years ago#5
samuraidylan posted...
I don't see an option in the settings to turn on Vsync and I get the intro video issue too. I dont' see an option for it in my card settings either. I'm using a Radion 5850 if that means anything. I'd upgrade but... I can't really afford an overhaul at the moment.


Hmm, not sure about that sorry, I have a Nvidia card, which has the Nvidia control panel, pretty sure I can force V Sync on in FFXIV with that.
@zzzzzzz[]XX::::::::: KINGS-FIELD.COM ::::::::::>
http://backloggery.com/Earthbound_X

User Info: Earthbound_X

Earthbound_X
3 years ago#6
Well I forced V Sync on for the game, but no, it still only shows the bottom half of the opening movie.

This doesn't make me hopeful for the beta and game, if they can't even get a cutscene to work properly.
@zzzzzzz[]XX::::::::: KINGS-FIELD.COM ::::::::::>
http://backloggery.com/Earthbound_X

User Info: Lucavi000

Lucavi000
3 years ago#7
worked fine for me and im sure countless other people as well. Dont dismiss it as SE's fault if you cant take the proper steps to fully rule out something on your end.
i dont play singleplayer games too much. I beat it then quit it, like my exgirlfriends. -- Little Zardar

User Info: Earthbound_X

Earthbound_X
3 years ago#8
Lucavi000 posted...
worked fine for me and im sure countless other people as well. Dont dismiss it as SE's fault if you cant take the proper steps to fully rule out something on your end.


I say the same thing about Bethesda's games, they've always worked fine for me, but not for others.

Same type of situation here. Just because something works fine for some, doesn't mean it will for all.

I've done everything I can think of, anyone have a link or something to the opening movie, so I can just watch it and move on with the beta?
@zzzzzzz[]XX::::::::: KINGS-FIELD.COM ::::::::::>
http://backloggery.com/Earthbound_X

User Info: Raverbasher

Raverbasher
3 years ago#9
I got the top half of the screen missing too for the Empire cutscene.

I just assumed it was deliberate tbh, so there's still something to look forward to when the game goes live. In Phase 2 they just outright removed all cutscenes so there wouldn't be any spoilers.

As for the opening cutscene, that was working fine for me in Phase 2, which I think was the last time I saw it. Haven't changed any settings so I don't know why the top would suddenly go missing for the Empire scene unless SE did something.

If you're in the beta make a post on the official beta forums, someone there will have a better idea and should be able to help.
Our greatest glory is not in never trolling, but in rising every time we troll - Confucius
  1. Boards
  2. Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn
  3. Opening movie only showing the bottom half of the screen?

Report Message

Terms of Use Violations:

Etiquette Issues:

Notes (optional; required for "Other"):
Add user to Ignore List after reporting

Topic Sticky

You are not allowed to request a sticky.

  • Topic Archived