This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

Issues with framerate in Arkham city?

#1Jason_Ryu_3Posted 9/1/2013 9:16:13 PM
I'm running the game in DX9 (I know DX11 is broken in AC) and recently tried a second playthrough

on my first playthrough, I never got less than 40fps.....now with the same settings, I'm capping at 37fps and averaging around 17-18

what gives? all my other games are fine (Lords of Shadow and Mortal Kombat are the most recent I've played and both run flawlessly at 1080p without even a hiccup)

I even doublechecked AC's settings to make sure. AA is off, filtering is off, detail is high, resolution is 1270x720....same as last time
---
http://i293.photobucket.com/albums/mm80/Jason_Ryu/MS%20Paint/Jason_Ryu.jpg
Soul Silver FC: 1979 0236 8128
#2thatfool12GsPosted 9/2/2013 4:10:13 AM
Bad port.

Theres some ini fixes out that people swear by, but I haven't tried them. I get massive fps drops with my 680.
---
Asus Sabertooth z77 - Core i5 3570k @ 4.5Ghz - Hyper 212 Evo - G. Skill Ripjaws X 16 GB Ram - EVGA GTX 680 - Xion 1000W PSU
#3SlashmanSGPosted 9/2/2013 4:14:25 AM
Because now it's an open world game instead of small sections at a time? Yeah, it's a lot more demanding. Turn your physx off too, they screwed that up along with the DX11.
---
Fight Science with Wood
http://gifs.gifbin.com/072010/1280303569_walmart-moonwalk.gif http://img32.imageshack.us/img32/8299/0341551001256026444.gif
#4rareware101Posted 9/2/2013 4:30:00 AM
DX11 & PhysX run fine on my 670. Only about a third of the way through the game but no issues yet.
---
The Jeff Minter Llama360 Hardware Achievement - Unlocked after completing the Visualiser
#5Reaper_MinionPosted 9/2/2013 4:49:48 PM
I played Batman AC on high settings on a 5-6 years old system. I averaged 50 FPS or so.

The game itself is not demanding, but it has compatibility issues.
---
/|\ http://i.imgur.com/hK9c1lo.jpg?1
\|/ http://www.youtube.com/watch?v=vE7x0WLz7SY
#6thetruth928Posted 9/2/2013 4:55:52 PM
It would help if we knew your specs as well.
---
i5-2500k,Asrock Extreme 3 Gen 3,2x 1Tb Spinpoint f3,sli EVGA 580 3GB.12gb G Skill Sniper 1600, Seasonic X750,Corsair 600t white,Corsair H100,Ocz Agility 3
#7thatfool12GsPosted 9/2/2013 8:15:28 PM
The game seems to **** up only when flying around the city and a chunk of it loads. I shouldn't have to lower settings (other than 8X MSAA) with a 500.00 GPU.
---
Asus Sabertooth z77 - Core i5 3570k @ 4.5Ghz - Hyper 212 Evo - G. Skill Ripjaws X 16 GB Ram - EVGA GTX 680 - Xion 1000W PSU
#8SnipeStarPosted 9/3/2013 2:20:27 AM
game runs fine on DX11 for me
---
i7 3820 / Corsair H80i | Asus Sabertooth X79 | 2x GTX 680 4GB | 16GB Corsair Vengeance LP | 2x 600GB Raptor / 2x 1TB WD RE3 | Corsair HX1000w | Silverstone RV01
#9AnatomyHorrorPosted 9/3/2013 3:37:29 AM
Nice specs TC. Also Castlevania is really easy to run. Getting 150-300fps no problem w/o vsync on. Same with Mortal Kombat.