This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

Youtube makes my Chrome lag like crazy and I can't fix it

#1White Wolf KibaPosted 12/28/2013 6:23:51 PM
My system is clean of Spyware or any kind of malware
This was an issue I had a while back which I fixed by switching to HTML5 for youtube, but as of late even HTML5 wasn't enough.
Every time I open a new youtube video the video loads up either immediately or after a brief period of loading/black screen in the player and plays just fine but everything else in Chrome lags like crazy.

Meaning, you can't switch tabs, the cursor is stuck at whatever form it had when the thing started messing up, my whole computer is a lagfest until whatever is happening ends and things settle down.

Sometimes interacting with the player like seeking through the video also causes this strange lag.

What pisses me off is I know it's not my connection since the videos themselves work fine.
Also this seems to be more common on one of the two youtube accounts I use, which makes zero sense.
---
http://youtube.com/user/ShinigamiKiba
http://shinigamikiba.deviantart.com/gallery/
#2White Wolf Kiba(Topic Creator)Posted 12/28/2013 6:31:06 PM
also god forbid I try to display asian characters on youtube videos
chrome lags like crazy until it finishes doing whatever it is doing and lags up my entire system.

Also I forgot to post my specs

16GB RAM
i7 3820
GTX680

there is no significant CPU activity when this lag occurs
---
http://youtube.com/user/ShinigamiKiba
http://shinigamikiba.deviantart.com/gallery/
#3skychanPosted 12/28/2013 6:35:51 PM
dont use chrome = solved?
i dont use chrome so no help lol
---
"I will thanks BlackEmac64 4ever" -skychan
#4White Wolf Kiba(Topic Creator)Posted 12/28/2013 6:37:21 PM
Considering I stopped using firefox because of this exact same issue years ago, you're not helping.

I've always had problems with youtube across many computers and even tablets
they sometimes go away but they always come back
---
http://youtube.com/user/ShinigamiKiba
http://shinigamikiba.deviantart.com/gallery/
#5White Wolf Kiba(Topic Creator)Posted 12/29/2013 4:50:20 PM
alright
so strangely enough this happens only one one of my accoutns which makes zero sense
---
http://youtube.com/user/ShinigamiKiba
http://shinigamikiba.deviantart.com/gallery/
#6water1111Posted 12/29/2013 4:53:18 PM
Maybe you should lay of the drugs and maybe that'll fix your problem.

http://www.gamefaqs.com/boards/213-nonstop-gaming-general/68209535
---
You are born Free but taxed to death
#7ciraMegaSPosted 12/29/2013 4:54:47 PM
Wow, didn't expect to see kiba anywhere near this board
---
Black
#8mikurubeamPosted 12/29/2013 5:05:25 PM
Try turning off hardware acceleration.

Offtopic but I don't know why people get the quad core x79 cpus when they only have 4 cores and offer none of the benefits of z77/z87 chipsets.
---
http://s4.postimg.org/y2knhh2a5/untitled.jpg
Video games are fun but so is staying shape!
#9dlfPosted 12/29/2013 5:09:20 PM
What chrome extensions do you have enabled/disabled? Would clearing browser cache and or cookies do anything?
---
I have built http://pcpartpicker.com/p/P5kr - Minus a few parts.