This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

Help installing OS - external disk drive won't work.

#1Aeon320Posted 2/13/2014 9:18:29 PM
Hello everyone. I just built a new computer and I'm running the ASUS Maximus VI Formula as my MOBO. I currently have an SSD installed, and an external disk drive with Windows 8.1 Professional inside. When I boot my computer, it doesn't recognize the disk, and instead boots into the BIOS. I removed my old HDD that needs formatted from the hot swap bay, and I'm currently staring at the BIOS.

Everytime I try to run the external disk drive, I see a black screen with white underscores blinking for a few seconds, and then it goes straight back to the BIOS. I'm pretty concerned, can anybody please help?
#2SnadadosPosted 2/13/2014 9:46:04 PM
Did you mount the iso to be a bootable iso on your external HDD?

http://www.neowin.net/news/microsoft-releases-tool-to-mount-isos-for-windows-xp-vista-and-7

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/mount-an-iso-image-in-windows-vista/
---
Have you accepted Raspberyl as your loli and savior?
#3Aeon320(Topic Creator)Posted 2/13/2014 9:48:07 PM
I'm not sure why, but I switched the external disk drive from the front of my PC to the back, and everything works now. It's installing smoothly as of right now. Can I format my old HDD from within the OS? Or no?
#4Aeon320(Topic Creator)Posted 2/13/2014 9:49:01 PM
Snadados posted...
Did you mount the iso to be a bootable iso on your external HDD?

http://www.neowin.net/news/microsoft-releases-tool-to-mount-isos-for-windows-xp-vista-and-7

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/mount-an-iso-image-in-windows-vista/


I did not use an iso, it was a install disk directly from my university. Weird fix, though, as mentioned above. Thanks for the help!