This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

I have a G430 with no surround, am I doing something wrong?

#1GameFauxPosted 2/19/2014 11:35:25 AM
I picked up a G430 I think it is the other night by Logitech after being super impressed by the demo they had set up at Best Buy. It played a clip of Borderlands 2 in surround sound and sounded absolutely amazing.

I took it home and plugged it in and it installed the drivers I needed as far as I know. It shows up in all of my volume options and I get regular stereo audio through it just fine. My only problem is I can't seem to get surround sound out of it. I've played stuff like Borderlands 2, TF2, Skyrim, and either I'm not hearing it right or I'm not getting actual surround sound. Is there anything I should do to check if it's working properly or some setting I need to change? It gets good sound but it's not what I heard in the demo and that leads me to believe something is wrong.
#2specter1717Posted 2/19/2014 2:32:58 PM
There is an option to turn it on in the logitech software. Is the g430 showing up in the logitech software?
#3Orestes417Posted 2/19/2014 2:35:48 PM
Make sure you're setting the sound correctly in game too
---
Not looking for an ending to make the pieces fit
Need is always pending on how much you can get
#4Jprime666Posted 2/19/2014 2:40:14 PM
You have the logitech software running right? And you have have surround sound enabled in it right?
---
Zvarri!
#5PsythikPosted 2/19/2014 2:40:42 PM(edited)
Go into the Audio Experience Control panel, then click on the icon of the Dolby symbol wearing headphones near the bottom right. From there, click the same symbol again. It'll light up teal when it's on.

https://logitech-en-amr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/41670/section/troubleshoot/crid/411/lt_product_id/10785/tabs/1,3,2,4,5/cl/us,en
---
4670K | 2GB GTX 770 OC | 8GB 1600 9-9-9-24 | 120GB SSD | 1TB WD Blue | Win8.1 Pro
http://i597.photobucket.com/albums/tt56/S26DG44B/PsythikViolet_Blooded.jpg