This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

Some of my Steam games won't start?

#1DeathScythe_527Posted 4/8/2014 6:44:09 PM
Whenever I try to launch Mass Effect or Assassin's Creed 3, literally nothing happens. The blue circle spins by my mouse for a few seconds, and then just goes away. There aren't any changes in task manager, like the game actually starting or anything. I tried verifying cache, but that didn't do anything. Anyone have an idea on how to get the games running? I could play them before fine, but for some reason now I can't.
---
PSN: DANomite93
"El delfin esta en el jacuzzi."
#2PokenubPosted 4/8/2014 6:55:43 PM
Restart your pc.
---
Damn it.. I swear I had something for this..
#3DeathScythe_527(Topic Creator)Posted 4/8/2014 7:23:03 PM
Tried that, same thing still happens.
---
PSN: DANomite93
"El delfin esta en el jacuzzi."
#4Cowboy082288Posted 4/8/2014 7:26:40 PM
Were there any changes that you made between when you could play them and then could not play them? Or any updates ect.?
---
PSN/XBL/Steam/iOS - cowboyoni
#5Cool_Dude667Posted 4/8/2014 7:27:31 PM
hit ctrl+shift+esc and go to processes, sometimes a games launcher or client will bug out and the application won't show up, but ending the process tree should fix it
---
Not changing this sig until Christ returns -- Started 30 A.D
3770K @ 4.2Ghz | 16GB Corsair Vengeance | GTX 670 SLi
#6pitt12177Posted 4/8/2014 7:28:09 PM
Uninstall and reinstall. Only way to fix it.
#7DeathScythe_527(Topic Creator)Posted 4/8/2014 7:28:40 PM
The only changes I can think of are going from HD 6870 to R9 270x and 4gb > 8gb ram. Most of my other games run fine, those are the only two I've checked that don't run.
---
PSN: DANomite93
"El delfin esta en el jacuzzi."
#8DeathScythe_527(Topic Creator)Posted 4/8/2014 7:30:22 PM
Cool_Dude667 posted...
hit ctrl+shift+esc and go to processes, sometimes a games launcher or client will bug out and the application won't show up, but ending the process tree should fix it


Yea the process starts for a few seconds, and then goes away by itself.
---
PSN: DANomite93
"El delfin esta en el jacuzzi."
#9DeathScythe_527(Topic Creator)Posted 4/8/2014 7:36:56 PM
Ok well I started AC3 again, and it asked me to install the redistributable. After that it updated uplay and let me play the game. Is there any way to force a reinstall of the redistributable for ME also?
---
PSN: DANomite93
"El delfin esta en el jacuzzi."
#10Cowboy082288Posted 4/8/2014 7:37:31 PM
Kinda hard to diagnose this from a forum but you did change video cards. I actually have the same video card as you and can run AC 3, I don't have the other game.

Maybe check the drivers. Go to the AMD site and get their video card software sweet if you haven't already. Make sure that your new Video card is registering.

Other then that all I can say is like the other person, uninstall and reinstall. Hard to say without actually being there.
---
PSN/XBL/Steam/iOS - cowboyoni