This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

Performance issues

#1RevolverBlackPosted 7/25/2014 12:22:38 PM(edited)
So I recently built a computer and are having some performance issues. Which is weird considering it has an Intel i7 4930k, and GTX 780 SLI. I'm trying to figure some stuff out, and would greatly appreciate some answered questions.....

1. I'm running a 4k display (http://pcpartpicker.com/part/samsung-monitor-u28d590d), but even when I switch down to a lower resolution, I still can only run things a 45-60 FPS on normal settings. It's worth noting that the fps is very inconsistent, constantly fluctuating, with almost 20 fps difference. I'm finding my performance is better on a 2011 iMac than this system. Another eye opener was playing Mortal Kombat 9. MK will adjust it's it resolution for optimal game-play. For me, it decided 720p was optimal. I bit low, to say the least. My question is, could my monitor be effecting my performance so dramatically?

2. I tried to go to the Nvidia control panel to see if SLI has been enabled, but I'm greeted with the message "Nvidia display settings are not available - You are not currently using a display attached to a Nvidia GPU". What am i missing here? Note: I cannot run PhysX.

Thanks for any insight you can provide.
---
Have a nice day.
#2mycousinvinniePosted 7/25/2014 12:17:37 PM
try viagra
#3SinisterSlayPosted 7/25/2014 12:18:38 PM
mycousinvinnie posted...
try viagra


enzyte is for improving performance.
Viagra is for performing at all
---
He who stumbles around in darkness with a stick is blind. But he who... sticks out in darkness... is... fluorescent! - Brother Silence
#4RevolverBlack(Topic Creator)Posted 7/25/2014 12:21:06 PM
mycousinvinnie posted...
try viagra


Stay classy, GameFAQs
---
Have a nice day.
#5datopgamerPosted 7/25/2014 12:21:09 PM
Reseat your graphics cards, make sure you have a sli bridge and make sure all the power connectors are connected to the gfx card.
---
Posted using GameFlux
Get it now for Android from Google Play!
#6Pyro_YuyPosted 7/25/2014 12:24:03 PM
Are you connected to the motherboards connectors?
---
Lieb ohne Seele...
http://wp.me/1EBnQ
#7SnadadosPosted 7/25/2014 12:25:10 PM
RevolverBlack posted...
"Nvidia display settings are not available - You are not currently using a display attached to a Nvidia GPU"


*Waits for TC to post that he has his video cables connected to the motherboard.*
---
Have you accepted Raspberyl as your loli and savior?
#8RevolverBlack(Topic Creator)Posted 7/25/2014 12:26:58 PM
Pyro_Yuy posted...
Are you connected to the motherboards connectors?


As far as I know, yes. I had about half the computer built for me (ran into some problems with parts fitting).
---
Have a nice day.
#9Pyro_YuyPosted 7/25/2014 12:28:01 PM
RevolverBlack posted...
Pyro_Yuy posted...
Are you connected to the motherboards connectors?


As far as I know, yes. I had about half the computer built for me (ran into some problems with parts fitting).


Fix it by connecting to the top video card.
---
Lieb ohne Seele...
http://wp.me/1EBnQ
#10SolemnityPosted 7/25/2014 12:28:46 PM
You need at least 4 780's to run in 4k. 1 for each k.