Video issue

#1Sol Magi SmityPosted 9/7/2010 6:46:14 PM
I have a small issue with this game playing on the wii

The game it self loads fine but none of the games can be played, the games just have audio and totally black screens. The main game system menu works fine, I can see the X1-6 game select screen fine, but none of the games have video.

I am using component cables on my wii and GC. The game works fine on the GC, but not on the wii, I have attempted to change many of the wii system settings but have had no luck getting the picture to load properly.

Any suggestions?
---
http://bit.ly/1G0oEa - Profile Pic - Mercury Adapt from golden Sun
#2Vara_samaPosted 9/8/2010 9:37:48 AM
It doesn't work if you're using Progressive Scan.

---
Happiness comes of the capacity to feel deeply, to enjoy simply, to think freely, to risk life, to be needed.
#3anotherVeganPosted 9/22/2010 1:59:45 PM
Do not use component cables when playing the game. Switch back to your standard R/W/Y cables when playing.

Basically the Wii is trying to upscale the game to a higher resolution but fails miserably.
---
Never take life too seriously. You'll never escape it alive, anyway.
Tatsunoko Vs Capcom: "Dann" 0560 8195 6518
#4Vara_samaPosted 9/22/2010 5:23:40 PM
Actually, it works as long as you're not using Progressive Scan Mode, I've tested it on both a Gamecube and a Wii using component cables.

---
Happiness comes of the capacity to feel deeply, to enjoy simply, to think freely, to risk life, to be needed.