This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

my 360 takes for ever to power on.

#1Ramner84Posted 2/10/2014 2:41:14 PM
When I power on my 360 it takes awhile for the loading icon to go away and allow me to select my profile. Also when I am leaving a game and returning to the dashboard it loads for several minutes before taking me to the dashboard. Everything else works fine.
---
Gt Ramner.
Playing GTA V, Diablo 3, Injustice, Charlie Murder.
#2RockguyKevPosted 2/10/2014 2:47:05 PM
Where is your profile stored? I've found that when I'm on the HDD I load much faster than if my profile is on a memory card. I also boot faster when there's no disc in the tray, even if I'm booting to the dash.
#3Ramner84(Topic Creator)Posted 2/10/2014 2:49:23 PM
My profile is saved to my HDD.
---
Gt Ramner.
Playing GTA V, Diablo 3, Injustice, Charlie Murder.
#4vigorm0rtisPosted 2/10/2014 2:57:15 PM
Mine has been taking a while recently too, although it seems to be having trouble connecting with live, mostly. This winter has kept my provider from catching up on necessary work with their infrastructure, or so I've been told.
---
"'Grab the guns!' 'What about the troll?' 'Leave the troll.'"--ATHF http://i.imgur.com/D9R0iaQ.gif
#5Ramner84(Topic Creator)Posted 2/11/2014 3:02:54 PM
I have read that this has happened to some people after updates.
---
Gt Ramner.
Playing GTA V, Diablo 3, Injustice, Charlie Murder.
#6OverburdenedPosted 2/11/2014 3:06:28 PM
It takes a while for mine too. Little spinning icon on a white screen.
---
Obliteration never felt so divine._
Crappy spelling due to my iPod.
#7Ramner84(Topic Creator)Posted 2/11/2014 3:10:58 PM
Yep that's what it is.
---
Gt Ramner.
Playing GTA V, Diablo 3, Injustice, Charlie Murder.
#8orangeneePosted 2/11/2014 5:17:08 PM
Mine takes around 30 seconds, sometimes longer. It doesn't always auto connect to live either.

I've heard display discovery can add to the time it takes too.
---
Peace has cost you your strength, victory has defeated you.
GT/PSN:Hellsteeth30
#9Sipher360Posted 2/11/2014 9:28:40 PM
orangenee posted...
Mine takes around 30 seconds, sometimes longer. It doesn't always auto connect to live either.


Mine has been this way for over a year or so now. Glad it's not just me.
---
"Now senators are getting high....and your plan against the ghetto back-fired..."--Ice Cube
#10buddhamonsterPosted 2/11/2014 10:03:36 PM
I've read on here that's basically a sign of your box slowly dying after one of my two started having this happen.

That was probably a year or two ago though, and despite the heavy use, mine is still going strong (just a little slow).
---
Hey Trashcan Man! What did old lady Semple say when you burned her pension check?
Boston Bruins - 2011 Stanley Cup Champs!