Game crashes after intro, every campaign. How can I fix this? (Nvidia GPU)

  • Topic Archived
  1. Boards
  2. Aliens vs. Predator
  3. Game crashes after intro, every campaign. How can I fix this? (Nvidia GPU)

User Info: PsychoticFury

PsychoticFury
7 years ago#1
Alright, I just purchased the game via Steam, but I can't seem to play it.

I've played put hours into the demo, and I can run it just fine maxed out with no stutter. But not the same idea with the full game. I start it up just fine, in either DX9 and DX10(I've tried both), I can get to the menu, and all the settings. But when I select a campaign (Whether it's Alien, Predator, or Marine), once the intro video has finished, the game crashes back to desktop without notice.

I've tried to fix this in multiple ways, including updating Direct X, installing the most recent driver for my GPU, adusting my sound in Windows down to 24 bit, 48000 Hz. I've tried running it in compatibility mode (Windows XP), I just can't seem to get this game to run.

These are of course the first problems I've ever had running a game with my GPU(Which I'm assuming is the culprit after reading all of the NVIDIA issues on this board.)

Has anyone discovered a fix?
X9650 @ 3.67GHz | Core2 Extreme | 4GB DDR3 (1333MHz) | GTX 280 | Windows 7 Ultimate

User Info: DJ8WORK

DJ8WORK
7 years ago#2

ok try pressing rite mouse button on the AvP game icon in steam, then select properties, then select local files and the select Verify integrtiy of game cache.

Also try to run the game in low graphics settings, just to see if it works!

User Info: Hiliary

Hiliary
7 years ago#3

PsychoticFury posted...
Alright, I just purchased the game via Steam, but I can't seem to play it.

I've played put hours into the demo, and I can run it just fine maxed out with no stutter. But not the same idea with the full game. I start it up just fine, in either DX9 and DX10(I've tried both), I can get to the menu, and all the settings. But when I select a campaign (Whether it's Alien, Predator, or Marine), once the intro video has finished, the game crashes back to desktop without notice.

I've tried to fix this in multiple ways, including updating Direct X, installing the most recent driver for my GPU, adusting my sound in Windows down to 24 bit, 48000 Hz. I've tried running it in compatibility mode (Windows XP), I just can't seem to get this game to run.

These are of course the first problems I've ever had running a game with my GPU(Which I'm assuming is the culprit after reading all of the NVIDIA issues on this board.)

Has anyone discovered a fix?
---
X9650 @ 3.67GHz | Core2 Extreme | 4GB DDR3 (1333MHz) | GTX 280 | Windows 7 Ultimate


I'm having similiar problems, except that I can play the game in DirectX 9. Sux man, I'm really dissapointed.

User Info: fadue

fadue
7 years ago#4
This, might help. I had the same problem but got it fixed:
http://www.gamefaqs.com/boards/genmessage.php?board=960624&topic=53544297
Would you kindly get stepped on by a Big Daddy?

User Info: fadue

fadue
7 years ago#5
Oh you already did the sound adjusting stuff... sorry :x
Would you kindly get stepped on by a Big Daddy?

User Info: AllStar21369

AllStar21369
7 years ago#6

I had the same problem (I don't have the STEAM version however, I have the RELOADED version :shock:). I only received this problem when opening "AvP_DX11.exe" and "AvP_Launcher.exe". When I opened "AvP.exe" however, it all worked fine. If that information doesn't help you then you should try updating your microsoft framework.

User Info: Danulus

Danulus
7 years ago#7
Have you tried disabling V sync and mouse lag?
"I'm from Winnipeg you idiot!" - Chris Jericho
"Its not what you know its what you can prove" - Training Day
  1. Boards
  2. Aliens vs. Predator
  3. Game crashes after intro, every campaign. How can I fix this? (Nvidia GPU)

Report Message

Terms of Use Violations:

Etiquette Issues:

Notes (optional; required for "Other"):
Add user to Ignore List after reporting

Topic Sticky

You are not allowed to request a sticky.

  • Topic Archived