This is a split board - You can return to the Split List for other boards.

Cpu temp issue

  • Topic Archived
You're browsing the GameFAQs Message Boards as a guest. Sign Up for free (or Log In if you already have an account) to be able to post messages, change how messages are displayed, and view media in posts.
  1. Boards
  2. PC
  3. Cpu temp issue

User Info: jeff666p

jeff666p
3 years ago#1
In my bios it says the cpu temp is at 55c. In windows at idle on speed fan is shows 37c ,on hwmonitor it shows two diodes one is at 37c and the other at 55c. This is a single core cpu. I'm running aida64 extreme right now and at idle it shows cpu at 55c. In speed fan the only one that is that high is remote temp I don't know what that is. I'm running the stress test in aida64 and the cpu on aida64 max's out at 65-68c mean while speed fans cpu is at 39c and remote at 65-68c.

I changed the thermal paste about 3 times already whats going on with this temps?

The cpu is a celeron d 352.

User Info: jeff666p

jeff666p
3 years ago#2
anyone?

User Info: Th1rte3n

Th1rte3n
3 years ago#3
It's prob just misplacing the CPU temps.
i7-920 @ 3.6 // 770 GTX // 12 GB G.Skill Sniper Ram // PS3 // 360
FiiO e9+17 // AD700 + M50 // Deck Legend + 82 // DAS Ultimate S

User Info: Blobs_

Blobs_
3 years ago#4
Bios readings are often inaccurate if I remember correctly. Usually hwmonitor gives me accurate temps though.
is haha

User Info: jeff666p

jeff666p
3 years ago#5
Blobs_ posted...
Bios readings are often inaccurate if I remember correctly. Usually hwmonitor gives me accurate temps though.


But I'm being given completely different readings for each software. I don't know which one is really my cpu temp.

User Info: jeff666p

jeff666p
3 years ago#6
Which one do I use or are they both wrong?

User Info: jeff666p

jeff666p
3 years ago#7
bump

User Info: jeff666p

jeff666p
3 years ago#8
Anyone?

User Info: jeff666p

jeff666p
3 years ago#9
I disconnected the cpu fan to see what temp would go up and the cpu temp in aida64 showed 98c and speed fan only went up to 39. I turned the computer off and put the fan back on and the temps went back to 59c. on reboot.

User Info: Psythik

Psythik
3 years ago#10
When in doubt, trust RealTemp's values.
4670k | 2GB GTX 770 OC | 8GB 1600 9-9-9-24 | 120GB SSD | 1TB WD Blue | Win8.1 Pro
http://i597.photobucket.com/albums/tt56/S26DG44B/PsythikViolet_Blooded.jpg
  1. Boards
  2. PC
  3. Cpu temp issue

Report Message

Terms of Use Violations:

Etiquette Issues:

Notes (optional; required for "Other"):
Add user to Ignore List after reporting

Topic Sticky

You are not allowed to request a sticky.

  • Topic Archived